top of page

Materiali in obdelave

V našem mizarstvu uporabljamo različne materiale, ki so primerni za pohištvo. Vsak je namenjen določeni rabi, imajo namreč pozitivne in negativne lastnosti. Da bi stranke čim bolje pripravili na uvodni sestanek pri načrtovanju pohištva smo pripravili ključne informacije glede različnih tipov materialov in obdelav.

Masivni les

Masivni les, s katerim v naši delavnici največ in najraje delamo omogoča širok razpon obdelave. Les je naraven material, je unikaten in pravimo, da ima značaj. Deluje toplo v prostoru, je akustičen in blagodejno vpliva na človeka. Pohištvo iz masivnega lesa je pohištvo najvišjega cenovnega razreda in je trajen.

Drugi materiali

V kolikor se vam masivni les ne dopade ali vam je cenovno nedostopen, lahko izbirate tudi med nekaterimi drugimi materiali, ki so primerni za izdelavo pohištva. Za notranjo opremo se najpogosteje uporablja furnir, mediapan in iveral. Druge materiale lahko uporabimo v celoti ali pa le za skrite dele pohištva v kombinaciji z masivnim lesom.

Obdelave

V Mizarstvu Amek opravljamo vse faze procesa obdelave pohištva od zasnove do izbora lesa, razreza, lepljenja, do cnc obdelave, brušenja do lakiranja, oljenja in nazadnje montaže. Vse faze z izjemo montaže, se dogajajo na enem mestu, v naši mizarski delavnici. V tehnologijo neprestano vlagamo, tako se pohištvo izdeluje na strojih najboljših proizvajalcev lesnih strojev namenjeni obdelavi.

bottom of page