top of page
  • Nina Đalić

Rafting

Updated: Apr 21, 2020


Eno leto je že minilo od zadnjega teambuildinga in bil je zares že skrajni čas, da se malo poveselimo izven delovnega okolja. Izbrali smo si rafting po Soči. Prvo vprašanje pred rezervacijo: "Ali vsi znate plavat?" Enoglasni "Ja" in termin je bil potrjen. Čeprav mesece vnaprej, je izlet prišel ravno v pravem času, saj je bil v Sloveniji ravno vročinski val. Vsi smo sanjali samo o ohladitvi in Soča je bila izvrstna izbira :)

V četrtek, 20.6.2019 so fantje začeli že navsezgodaj delati, da so do malice lahko opravili vse delovne obveznosti. Nato hitra malica in skok v avto. Letos smo se razporedili v dva službena vozila, saj nas je bilo ravno deset prijavljenih. Uf, pot do Bovca je lepa ampak malo dolga in predvsem ovinkasta. Tja smo šli čez Kranjsko Goro, nazaj pa čez Idrijo. Težko bi rekela, katera je boljša.

Ko smo po dveh in pol ure prispeli, smo šli direktno v Soča Rafting point (www.socarafting.si), kjer smo se preoblekli v kopalke, spravili svoje osebne stvari v omarice in se zbrali pred vodnikom, ki nam je dal nadaljnja navodila. Tudi tukaj se birokraciji ne moreš izogniti, tako da te čaka kar nekaj papirjev za podpisati (v smislu da znaš plavati, da se zavedaš nevarnosti, itd.). Vsakemu posebej so dali pet kosov opreme (neopren hlače, čelada, čevlji, dva jopiča). Razporedili smo se v dva kombija in že smo nestrpno pričakovali, da nas odpeljejo na start. Ko smo vse kose opreme dobesedno "navlekli" nase, smo se s čolnom v roki podali po poti do brega. Končno, smo si vsi mislili!! Temperature niti Bovcu, tej čudoviti podalpski vasici, niso bile naklonjene, in ko enkrat v polni neoprenski obleki stojiš na soncu, ti je vsaka minuta odveč za počakati.

Preden smo šli v čolne, smo se razdelili v dve skupini (delavnica skupaj, montaža skupaj), vodnik je šel še enkrat čez vsa navodila, kako bomo veslali, kakšna je pravilna tehnika, kako se odzvati na njegov ukaz, po kateri poti bomo šli, kje bomo imeli čas za postanek, skratka vse kar lahko pripomore k bolj varnemu raftingu.

In naša dogodivščina se je začela...

Vsi smo neizmerno uživali, ravno prav je bilo tako adrenalinskega doživetja kot "mirne" plovbe, da smo lahko uživali ob pogledih na naravo. Po koncu raftinga smo šli še na čombe v lokalno restavracijo, da smo vsa doživetja še ubesedili in vse ponovno podoživeli.

Super je bilo!


108 views

Recent Posts

See All
bottom of page